آموزش نصب وردپرس موضوعی است که امروز قرار هست باهم به آن بپردازیم و مراحل آن را باهم طی کنیم و بتونیم نحوه نصب رو به صورت امن و اصولی رو یادبگیریم . راه اندازی وردپرس آنچان هم سخت نیست چرا که مراحل نصب معروف 5 دقیقه را همراه خود دارد ، ولی برای افزایش امنیت وب سایت وردپرسی مان بهتر است هنگام نصب و راه اندازی آن به نکاتی دقت کنیم که در این مطلب کاملا به آنها خواهیم پرداخت .
ما می توانیم وردپرس را در کامیوتر شخصی خودمان نیز نصب کنیم، حال شاید بپرسید که چرا باید همچین کاری رو انجام بدیم ؟ باید بگم که بهتر است قبل از اینکه سایت خود را در هاست خودتان آپلود کنید در کامپیوتر شخصیتان راه اندازی کنید و بعد از آنکه تمامی تنظیماتی که نیازدارید را اعمال کردید حال چه از لحاظ ظاهری یا افزودن امکانات جدید حال بیایید آن را به هاست خودتان منتقل کنید . از همین جهت در این مطلب ما هر دو روش را به شما خواهیم آموخت تا دیگر مشکلی برایتان پیش نیاید .
پیش نیاز های نصب وردپرس
حال قبل از شروع هر کاری باید بدونیم پیش نیاز های اون کار چیه تا به بهترین شکل ممکن اون رو اجرا کنیم . قبل از شروع به نصب در کامپیوتر شخصی خودتان شما نیاز به یک نرم افزار جانبی دارید تا محیط هاست شما را در کامیوتر شما شبیه سازی کند که اگر از ویندوز استفاده می کنید می توانید از نرم افزار های wampp یا xampp استفاده کنید . هیچ فرقی بین اونها نیست پس یکی را به دلخواه انتخاب کنید و نصب کنید.
[su_note note_color=”#ff2641″ text_color=”#ffffff” radius=”4″]
نکته : هنگام دانلود نرم افزار ها حتما حتما آخرین نسخه از اونها رو دانلود کنید
[/su_note]
اگر هم قصدندارید در کامپیوتر شخصی خودتان نصب کنید و در نظر دارید مستقیم در هاست بارگزاری کنید شما به یک هاست و دامنه نیاز دارید . ( چشم بسته غیب گفتم )
حتما بخوانید : دلایل محبوبیت وردپرس و 10 دلیل برای استفاده از آنراه اندازی وردپرس در سیستم شخصی
قبل از شروع کار شما نیاز دارید تا یکی از نرم افزار های wampp یا xampp رو تو سیستم خودتون نصب کنید که باهم مراحل نصب هرکدوم رو قدم به قدم جلو می بریم . تا بعد از نصب اون ها شروع کنیم به نصب سیستم مدیریت محتوای وردپرس تو سیستم شخصی خودمون .
نصب wampp (ومپ)
برای نصب ومپ تو سیستم خودتون بعد از دانلود آخرین ورژن اون به ترتیب مراحل زیر رو جلو برین تا به صورت کامل نصب شه

شروع مراحل نصب به این شکل خواهد بود که ابتدا از شما خواسته می شود تا زبان برای انجام مراحل نصب رو انتخاب کنید که به صورت پیشفرض انگلیسی است .

خب در این مرحله باید قوانین مربوط به استفاده از نرم افزار wampp رو تائید کنید تا بتوانید وارد مرحله بعد بشید

در این مرحله هم روی گزینه next کلیک کنید تا وارد مراحل بعدی نصب نرم افزار بشیم

در این مرحله باید محل نصب نرم افزار رو مشخص کنید . دقت کنید که اصلا نیاز نیست که نرم افزار حتما به درایو C شما نصب شه و شما می تونین اون رو هر درایوی نصب کنید .

خب حالا در نهایت گزینه نصب رو بزنین تا نرم افزار شروع شه به نصب شدن تو درایو مورد نظر شما

خب اینجا هم که باید کمی صبر کنید تا ومپ نصب شه تو سیستمتون .

خب بعد از نصب شدن نرم افزار همچین پنجره ای برای شما باز میشه که ازتون می خواد مرورگر مورد نظرتون رو برای نرم افزار تعریف کنید که اگر گزینه NO رو بزنین به صورت پیشفرض از اینترنت اکسپلورر استفاده می کنه ولی اگر بخواین مرورگر دیگه ای انتخاب کنید کافیه گزینه Yes رو بزنین و مرورگر خودتون رو انتخاب کنید .

خب تو این پنجره هم که از شما می خواد ویرایشگر متن خودتون رو انتخاب کنید که می تونین یکی رو انتخاب کنید یا اینکه به صورت پیشفرض رها کنید تا نوت پد انتخاب شه .

خب اینجا هم که باید روی گزینه Next کلیک کنید تا مراحل نصب نرم افزار ومپ برای شما تکمیل شه و در آخر هم که گزینه Finish و کار ما اینجا به اتمام می رسه به همین راحتی 🙂

نصب زمپ (xampp)
خب برای نصب این نرم افزار هم نیاز هست که بعد از کلیک روی اینستالر نرم افزار مراحل زیر رو طی کنید .

حالا گزینه Next رو کلیک کنید تا وارد مراحل نصب بشیم .

در این قسمت شما می توانید نرم افزارهایی رو که با زمپ نصب خواهد شد رو شخصی سازی کنید ولی پیشنهاد می کنم که به همین صورت بماند

خب همینطور که پیداست اینجا باید محل نصب زمپ رو انتخاب کنید که مثل ومپ می تونین درایو دیگه ای رو انتخاب کنید .

در این قسمت یه اطلاعات مختصری در مورد زمپ نوشته شده که از این مرحله هم رد بشین .

در این قسمت بعد از زدن گزینه Next وارد مرحله نصب میشه که باید صبر کنین تا نرم افزار نصب شه .

بعد از نصب شدن زمپ یک هشدار امنیتی دریافت می کنین که تو این قسمت اجازه دسترسی به نرم افزار رو حتما بدین . یعنی گزینه Allow access رو کلیک کنید . در نهایت نرم افزار کامل برای شما نصب می شه .

خب مراحل نصب هر دو نرم افزار به پایان رسید و شما حالا آماده هستید که وارد مراحل نصب وردپرس تو سیستم شخصی خودتون بشین . پس کمربند های خودتون رو ببنید و با من همراه باشین برای راه اندازی وردپرس .
شروع کار با وردپرس
بعد از اینکه یکی از نرم افزار های گفته شده رو تو سیستم خودتون نصب کردین فولدری در محل نصبتون اضافه میشه ( اگر xampp را نصب کرده اید ) با عنوان xampp که داخل آن فولدری با عنوان htdocs موجوده که شما باید فایل وردپرس رو داخل اون کپی کنید و ( اگر wampp را نصب کرده اید ) فولدری با عنوان wampp اضافه میشه که اخل اون فولدری به اسم www هست که باید وردپرس داخل اون بارگذاری شه .
.[su_note note_color=”#ff2641″ text_color=”#ffffff” radius=”4″]نکته : فولدر های htdocs و یا www محلی است که شما می توانید هرچند پروژه داخل آنها اجرا کنید[/su_note]
برای شروع کار ابتدا نیاز دارین که وردپرس رو دانلود کنید که برای اینکار یا می تونین از مخزن خود وردپرس استفاده کنین و یا اینکه از سایت ایرانی وردپرس این کار رو انجام بدین . برای دریافت می تونین وارد یکی از لینک های زیر بشین و آخرین نسخه اون رو دانلود کنید .
بعد از اینکه وردپرس رو دانلود کریدن باید فایل داخل اون رو از حالت فشرده دربیارین و همونطور که گفته شد در محل مورد نظر (htdocs یا www) کپی کنین و بعد ومپ یا زمپ خود را فعال کنید ( در نرم افزار xampp باید دو گزینه Apache و MySQL رو باید استارت کنید ) به این موضوع دقت کنین که شما برای دسترسی به وردپرس بعد از اجرای wampp یا xampp باید در مرورگر خود به این صورت تایپ کنید
http://localhost/
[su_note note_color=”#ff2641″ text_color=”#ffffff” radius=”4″]
نکته : به این نکته دقت کنید که هنگام کپی فایل وردپرس همراه با فولدر آن کپی کنین تا بتوانید در صورت نیاز چندین وردپرس رو تو کامیوترتون داشته باشین
[/su_note]

حال برای نصب وردپرس ابتدا باید یک دیتابیس برای آن ایجاد کنید تا اطلاعات وردپرس داخل اون ذخیره شه . برای این کار تو نرم افزار xampp کافیه دکمه Admin مربوط به MySQL رو کلیک کنید تا وارد قسمت phpmyadmin شین تا بتونیم برای راه اندازی وردپرس یک دیتابیس ایجاد کنیم

حالا که صفحه phpmyadmin برای شما تو مرورگر باز شد باید به این ترتیب عمل کنید
- نام دیتابیس خود را وارد کنید . دقت کنید که نام دیتابیس باید به صورت لاتین وارد شود
- collation برای دیتابیس رو هم روی utf8_general_ci ست کنید
- دکمه create رو کلیک کنید تا دیتابیس برای شما ایجاد شود.

برای ومپ هم می تونین بعد از اجرای ومپ با مراجعه به Taskbar ویندوز با کلیک روی آیکون Wamp که در ابتدا به رنگ قرمز هست کلیک کنید. قرمز بودن آیکون به این معنیه که سرور آپاچی و mysql خاموش هستند و برای اجرای اونها لازمه تا اونها رو start کنید. بنابراین با کلیک روی آیکون گزینه start all services رو انتخاب کنید تا کلیه موارد مربوط به اجرای محیط لوکال هاست wamp روشن بشه و منتظر بمونید تا بعد از زرد شدن آیکون ومپ رنگ اون به سبز تغییر کنه که نشون از اجرای صحیح و کامل لوکال هاست در رایانه شخصی شما است.

حالا که آیکن wampp به رنگ سبز درآمد می تونین با کلیک دوباره روی اون گزینه phpMyadmin وارد اون قسمت بشین و اقدام به ایجاد دیتابیس کنید .
حالا کافیه اگر اسم پوشه ای که وردپرس داخل اون ریختید wordpress هست تو مرورگر خودتون به این شکل صدا کنید :
http://localhost/wordpress
اگر اسم فولدر خودتون رو تغییر دادین به جای وردپرس باید اسم فولدر خودتون رو وارد کنید .
خب بعد از فراخوانی آدرس مورد نظر شما وارد مراحل نصب 5 دقیقه ای وردپرس خواهید شد که باید به این شکل مراحل رو طی کنید .

در این قسمت اطلاعاتی در مورد نحوه نصب و اطلاعاتی که نیاز خواهید داشت را می توانید ببینید که کافیه دکمه بزن بریم رو بزنید تا وارد مرحله بعد شویم .

خب در این قسمت همانطور که پیداست شما باید اطلاعات مربوط به دیتابیس و نام کاربری اون رو وارد کنید .
- نام پایگاه داده ای رو که در مرحله قبل ساختید در محل مربوطه وارد کنید
- نام کاربری رو وقتی که در حال کار در سیستم شخصی خود هستید باید root وارد کنید ( البته هنگام ورود به هاست چون امنیت مهم است نحوه ساخت نام کاربری را خواهیم آموخت )
- رمز عبور رو هم خالی بگذارید دقت کنید که داخل فیلد رو خالی کنید
- میزبان پایگاه داده هم که به صورت پیشفرض باید localhost باشد
- پیشوند جدول به صورت پیشفرض wp_ است که شما برای امنیت بیشتر بهتر است آن را تغییر دهید که حتما بعد از حروف یک آندرلاین ( _ ) وارد کنید

خب اگر در مرحله قبل اطلاعات را به درتس وارد کرده باشید و وردپرس توانسته باشد با دیتابیس شما ارتباط برقرار کند شما با این پیغام مواجه خواهید شد .

خب حالا کافیه گزینه راه اندازی نصب رو بزنین تا وارد مرحله بعد بشین

- عنوان سایت در این فیلد عنوانی که برای سایت در نظر گرفتید وارد کنید. این عنوان همون Title وبسایت شما رو تشکیل میده که با مراجعه به صفحه اصلی سایت در عنوان صفحه مرورگر نمایش داده میشه.
- نام کاربری رو برای خودتون انتخاب کنید . ( از انتخاب نام admin یا امثال آن حتما اجتناب کنید تا امکان حدس زدن برای هکرها به حداقل برسد )
- کلمه عبور برای خودتون انتخاب کنید . ( تکلیف این مورد هم که معلومه انقدر سخت انتخاب کنید تا پدرجد هکر هم نتونه پیداش کنه )
- ایمیل رو با دقت وارد کنید چون تمامی اطلاع رسانی ها و تغییر رمز عبور و … به این ایمیل ارسال میشه
- نمایش به موتورهای جستجو با تیک زدن این مورد شما به ربات های موتور های جستجو مثل گوگل می گین که فعلا سایت من رو ایندکس نکن چون درحال طراحی و ساخت اون هستم که البته تو لوکال زدن یا نزدن اون مهم نیست ولی در هاست بستگی به خودتون داره .

خب نصب 5 دقیقه ای وردپرس به اتمام رسید و شما می توانید بعد از کلیک گزینه ورود وارد فرم لاگین بشین و اطلاعات ورود رو وارد کنید تا در سایت لاگین کنین .

خب بعد از اینکه نحوه نصب وردپرس رو تو لوکال یاد گرفتیم می رسیم به آموزش اون تو هاست واقعی که چون مرحله نصب دقیقا مشابه لوکال هست فقط نحوه ساخت دیتابیس تو هاست با کنترپنل cpanel و directadmin رو آموزش خواهیم داد .
ساخت دیتابیس در سی پنل (cpanel)
برای ورود به پنل cpanel شما باید در مرورگر خودتون به این شکل آدرس رو وارد کنید :
http://example.com:2083

خب بعد از اینکه نام کاربری و کلمه عبور ورود به سی پنل رو وارد کرد پنل سی پنل رو مشاهده خواهید کرد که باید از قسمت Databases روی دکمه MySQL® Databases کلیک کنید تا وارد قسمت ساخت دیتابیس شوید .

خب حالا اینجا یک اسم برای دیتابیس خودتون انتخاب کنید و کزینه create Database رو کلیک کنید .

بعد از ساخت دیتابیس نوبت میرسه به ساخت یوزر برای دیتابیس . یک نام برای یوزر انتخاب کنید و بعد از اون برای رمز پیشنهاد می کنم روی گزینه password generator کلیک کنید تا یک پسورد سخت برایتان انتخاب شود تا در حد امکان مسائل امنیتی را رائت کرده باشید و در انتها نیز گزینه create user رو بزنین و کار ساخت یوزر دیتابیس هم به اتمام میرسه .
[su_note note_color=”#ff2641″ text_color=”#ffffff” radius=”4″]
نکته : قبل از تائید پسورد یوزر خود حتما آن را جایی کپی کنید چون هنگام نصب به آن نیاز خواهید داشت
[/su_note]

حالا از قسمت “Add User To Database” از اولین فیلد نام یوزری رو که انتخاب کنید و از فیلد دوم نام دیتابیس رو و در نهایت گزینه Add رو برنین تا یوزر بتونه به دیتابیس دسترسی داشته باشه و تغییرات مارو اعمال کنه ، بعد از زدن گزینه add در صفحه بازشده گزینه ALL PRIVILEGES را تیک بزنید تا تمامی فیلد های مربوطه انتخاب شوند و در نهایت Make Changes رو بزنین و تمام .
خب مراحل ساخت دیتابیس و یوزر در هاست سی پنل به اتمام رسید حال می توانید مطابق مراحل بالا اقدام به نصب وردپرس در هاست خود کنید .
آپلود وردپرس در هاست سی پنل
خب برای آپلود وردپرس در هاست سی پنل کافیه بعد از وارد شدن به سی پنل خود از قسمت Files وارد فایل منیجیر شوید و بعد وارد فولدر public_html شوید و وردپرس خود را در این قسمت آپلود کنید . این قسمت همان htdocs یا www شما در کامپیوتر شخصی شماست . دقت کنید بعد از آپلود وردپرس آن را از حالت زیپ خارج کنید و همینطور تمامی اطلاعات داخل پوشه وردپرس رو به بیرون منتقل کنید .

برای خارج کردن فایل از حالت زیپ کافیست بعد از انتخاب فایل زیپ روی گزینه Extract کلیک کنید تا این کار برای شما انجام شود .
خب حالا که فولدر وردپرس از حالت زیپ خارج شد باید تمامی اطلاعات داخل اون رو خارج کنید و در روت اصلی کپی کنید و برای این کار هم وارد فولدر مورد نظر بشین و گزینه Select All رو کلیک کنید تمامی فایل ها انتخاب شوند و در نهایت گزینه Move رو بزنین و آدرس رو به صورت زیر وارد کنید تا تمامی فایل ها به روت اصلی منتقل شوند .
/public_html
ساخت دیتابیس در دایرت ادمین (DirectAdmin)
خب برای ورود به دایرکت ادمین وب سایتتون کافیه که وارد آدرس زیر برای دامنه خودتون بشین و اطلاعات ورود رو وارد کنید .
http://example.com:2222

بعد از ورود به پنل دایرکت ادمین سایتتون برای ساخت دیتابیس باید وارد قسمت MySQL Management بشین

حالا روی گزینه create new database کلیک کنید تا وارد صفحه مراحل ایجاد دیتابیس شوید

خب بعد از وارد شدن به صفحه ساخت دیتابیس به این شکل اطلاعات رو وارد کنید :
- نام دیتابیس را وارد کنید
- نام کاربری ایجاد کنید
- در قسمت کلمه عبور پیشنهاد می کنم از دکمه Random کمک بگیرید
- و درنهایت create رو بزنین ( نیازی به ذخیره اطلاعات نیست چون بعد از زدن دکمه create تمامی آنها برای شما نمایش داده خواهند شد )
در این پنل نیازی به دسترسی دادن به یوزر برای دیتابیس نیست . خب بعد از اینکه دیتابیس خود رو ایجاد کردید وارد مرحله نهایی یعنی آپلود وردپرس در هاست خودمون میشیم که درست مثل سی پنل بسیار راحته . برای اینکار روی File Manager وارد کنید تا وارد محیط آن شوید و در نهایت وارد دایرکتوری public_html شوید . حال از پائین صفحه روی دکمه Upload files to current directory کلیک کنید . حال فایل وردپرس را انتخاب کنید و دکمه آپلود رو بزنید .

حالا روی گزینه Extract کلیک کنید تا تمامی اطلاعات آن از حالت زیپ خارج شود . بعد آن کافیست فایل های موجود داخل پوشه وردپرس رو به روت اصلی منتقل کنید .

بعد از آنکه وارد پوشه وردپرس شدید روی گزینه Select کلیک کنید تا تمامی فایل های موجود انتخاب شوند . حال به پائین صفحه اسکرول کنید و روی گزینه Add To ClipBoard کلیک کنید ، حال بعد از آن به یک صفحه قبل برگردید ( همان روت اصلی ) و گزینه Move Clipboard Files here رو بزنین تا تمامی آن فایل ها به روت اصلی منتقل شوند . حتما بعد از آن Empty Clipboard رو بزنین تا حافظه ClipBoard شما پاک شود .
خب این هم از این حال می تونین بقیه مراحل نصب رو مثل لوکال ادامه بدین و از راه اندازی وردپرس تو هاست خودتون لذت ببرید . امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشه ، هر سوالی داشتین می تونین تو قسمت نظرات بپرسین تا پاسخگو باشیم . موفق و پیروز باشین .
پاسخی بنویسید